29.04.2018.

PRIJAVE ZATVORENE

Rafting Regata – 29.04.2018

Zrmanja je, po mnogima, najljepša rijeka.

Svojom snagom, i snagom svojih pritoka, milenijima je Zrmanja probijala svoj put ka moru, formirajući na taj način jedan od najljepših pejzaža skrivenih u dubokom kanjonu.

 

Nazvana “Ljepotica i Zvijer” – jedna je od najljepših rijeka za rafting.

O stazi

Rijeka Zrmanja duga je 69 kilometara, izvire iz snažnog vrela podno planine Poštak u južnoj Lici i ulijeva se u Jadran 12 kilometara od Obrovca. U gornjem toku formira 7 km široku dolinu, te se od srednjevjekovnog Zvonigrada  probija kroz živopisni 200 metara duboki kanjon prema moru. Kanjon Zrmanje obiluje brojnim speleološkim oblicima: škrapama, pećinama, ponornicama, podvodnim spiljama te brzacima i slapovima. Kanjon je najljepši u proljeće kada ga krasi raskošno i endemsko raslinje, zato je  rafting najpotpuniji doživljaj te ljepote.

Natjecateljska rafting staza ukupno je dugačka 14,5 km. Prolazi se za 2,5-3 sata, ovisno o vodostaju rijeke. Start je na mjestu MliniŽegar, a cilj na Berberovom buku.

Prvih 6 km staze do Velikog buka nagib je 2,5 %, obiluje manjim brzacima, manjim slapovima i nema zahtjevnijih prepreka. Neposredno ispred Velikog buka u Zrmanju se ulijeva rijeka Krupa, sliv vlastitog izvora i rijeke Krneze, te svega 100tinjak metara dalje Veliki buk – slap visok 11 metara koji zaobilazimo pješice.

U donjem dijelu staze nagib se povećava na 6 % te brzaci, tjesnaci i slapovi postaju intenzivniji.

Info

Dužina: 14,5 KM
Težina: Srednja
Vremenska prolaznost: 2-3 sata
Broj osoba u raftu: 6+1 (skiper)

Cijena paketa: 280,00kn

  • Paket uključuje: Mjesto u raftu, obrok, T-shirt festivala, koncert grupe TBF večer prije natjecanja, osiguran prostor za kampiranje.
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.