ZA u suradnji s WWF Adria

Zrmanja Adventure festival koja teži promociji posebnog oblika sportskog, seoskog i izletničkoj turizma, a posebice predstavljanju južnih padina Velebita, rijeke Zrmanje i Krupe s pritokama, te bukovačkog krša i prepoznavanja njegovog velikog potencijala ove će se godine održati od 27. do 29. travnja.

Festival će u tri dana kroz izvedbu Stand Up Paddle štafete, Trail-a Tri Rijeke i Rafting regate pokazati svu ljepotu ovog prostora. Zrmanja Adventure festival nema samo namjeru predstaviti prostor i održivi oblik turizma, odnosno ekonomski razvoj i reanimaciju posrnulog gospodarstva, već i uputiti i značajnu poruku o zaštiti netaknute prirode i svega onoga što ona nudi jasnu poruku ovogodišnjeg festivala – *Zaštitimo Zrmanju i njene pritoke!*

To je prepoznala i WWF Adria – svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, te će ovogodišnji festival ujedno biti dijelom višegodišnje nacionalne kampanje *„Naše rijeke, naše blago!”* s ciljem zaštite hrvatskih rijeka od štetnih projekata izgradnje neodrživih hidroelektrana.

Ovo je potvrda da naša uporna nastojanja i trud nisu bili uzaludni, te da su prepoznati i u okvirima najvećih svjetskih standarda zaštite prirode, koji se u ovom slučaju dokazuju kroz partnerstvo s WWF-om i sudjelovanju u ovogodišnjoj kampanji.

WWF-ova nacionalna kampanja”Naše rijeke, naše blago!” obuhvaća najugroženije hrvatske rijeke i provodi se s ciljem očuvanja slobodnih i prirodnih rijeka od neodrživog korištenja koje ugrožava biljni i životinjski svijet, ali i turistički potencijal tog područja.

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search