Prvo medijsko predstavljanje Zrmanja Adventures Festival

U pomalo neformalnoj i ugodnoj atmosferi, na katamaranu Jeredam (Albatros Yachting) u Marini Zadar, danas je za medije predstavljen Zrmanja Adventures (ZA) festival.

Zrmanja Adventures je festival koji nastavlja i proširuje ideju afirmacije i zaštite prostora južnih padina Velebita i rijeke Zrmanje, što je organizator, Riva Rafting Centar, činio dulje od desetljeća kroz rafting, a kasnije i brojne druge aktivnosti.

Predstavljanju su, uz organizatore Đuru Župana i Romanu Župan iz Riva Raftinga, te Dragana Župana kao predstavnika suorganizatora, grada Obrovca, nazočili Lovro Jurišić, županijski pročelnik za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove i direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija.

Kadija istaknula kako je sretna kad vidi u kojem se smjeru razvija outdoor turizam u Zadarskoj županiji – od Hrvatske rafting regate, do ZOF-a prošle godine, dok ove godine imamo već dva festivala, a tek smo zagrebli po površini mogućnosti koje pruža ovaj prostor. Jurišić je naglasio kako mu se ideja sviđa i festival može računati na podršku i od strane Županije.

Naša županija, kako su se svi složili, svojom raznovrsnošću i prirodnim bogatstvima i ljepotama pruža gotovo neograničene mogućnosti za razvoj različitih vidova turizma, dok se god resursi iskorištavaju na održiv način. Na tim temeljima od sljedeće sezone imat ćemo za te potencijale dva iznimno afirmativna festivala: već predstavljeni ZOF i novi ZA, koji se kalendarski nadovezuju, a koncepcijski nadopunjuju.

Zrmanja Adventures (ZA) održat će se u tradicionalnom terminu Rafting Regata, posljednjeg vikenda u travnju, 27-29. travnja 2018. Od Đure Župana doznali smo novitete koje donosi ZA. Nakon što je u našu županiju doveo prvo Stand Up Paddle (SUP) natjecanje prije desetak godina, za ovaj festival osmišljena je nova forma, uzbudljiva SUP štafeta za prvi dan festivala. Istoga dana bit će predstaviti vodeni bicikl, kao medij za novu sportsku aktivnost i novu utrku kojom će se širiti broj natjecateljskih disciplina na budućim izdanjima festivala.

Subota će donijeti Trail tri rijeke, 14 km staze koja ove godine na ZOF-u predstavljena javnosti. Župan je naglasio i kako će se staza u narednim godinama produljivati, sve zbog promocije prirodnih ljepota, a prvi će na redu biti Berberov i Jankovića buk.

Najavio je i rafting regatu za nedjelju, ali i brojne dodatne aktivnosti koje će obogatiti festival.

Na konferenciji za novinare Dragan Župan je podržao manifestaciju kao predstavnik grada Obrovca, istaknuvši kako su aktivnosti kojima festival doprinosi životu i razvoju obrovačkog kraja od neprocjenjive važnosti.

ZA festival, kao logični nastavak razvoja i bogaćenja sadržaja u prostoru otvorenom Rafting regatama, te popratne aktivnosti angažiraju sve veći broj ljudi i sve šire područje i tako djeluju kao zamašnjak razvoja i aktualizacije čitavog kraja, postavljajući taj dio županije na mapu sve aktualnijeg aktivnog turizma.