Tri Rijeke za banovinu!

Dragi prijatelji i trkači, obavještavamo vas da sukladno epidemiološkim mjerama , a koje se vežu uz pojavljivanje četvrtog vala epidemije virusa COVID 19 , te stavu i odlukama Stožera civilne zaštite Zadarske Županije , nećemo moći održati planirani trail dana 25.09.2021. Takoder smo stava da ovim postom ne objavljujemo novi datum održavanja utrke već strpljivo sačekamo daljnji razvoj pandemije te shodno budućim odlukama stožera naknadno objavimo ponovno održavanje našeg traila kojem se toliko veselimo. Sve do sada uplaćene kotizacije vraćamo na vaš zahtjev. Ostanite nam zdravi i u kondiciji te se nadamo da se uskoro ponovno vidimo u kanjonu rijeke Zrmanje ✌🏻

24.04.2021

VELIKA STAZA


Snaga prirode, njene ljepote i staza koju ne možete ni zamisliti – Trail tri rijeke je mjesto gdje priroda oduzima dah, a vaše noge tjeraju vas naprijed, za još ljepšim i spektakularnijim prizorima.

Krećemo iz malog sela Muškovci/Berberi. Napredujemo uzvodno uz Zrmanju i njene prekrasne slapove koji nam dolaze u susret, prebacujemo se u veličanstveni kanjon Krupe, s pogledom na skrivenu ljepoticu Krnjezu koja nam ostaje s lijeve strane te se penjemo lijevom stranom kanjona Krupe i trčimo prema delti kroz prekrasne horizonte zapada na mjesto gdje se ove dvije krške ljepotice spajaju u jedno s pogledom na Veliki Buk najveći buk u ovoj kamenoj bajci visok 11 metara.

Nastavljamo desnom stranom kanjona rijeke Zrmanje kroz Žegarski zaseok Nadvode sve do povijesnog turskog mosta na Zrmanji kojeg prelazimo i još petstotinjak metara lijevim stranom rijeke dolazimo do željenog finish-a koji se nalazi kod Mlinica u Žegaru.

Napomena: Trčanje preko Kudinog Mosta je strogo zabranjeno!

INFO

Dužina: 17.72 km
Težina: Srednja
Vremenska prolaznost:
2 – 6 sata

Cijena paketa: 150,00 kn

PRIJAVA NA TRAIL, OBROK, T-SHIRT FESTIVALA (ZA SVE PRIJAVLJENE DO 10.04), OSIGURAN PROSTOR ZA KAMPIRANJE.

GPS Mape

* klikom na sliku otvorit će vam se više informacija

INFO Mape

24.04.2021

MALA STAZA

Ovogodišnja posebnost Traila Tri Rijeke svakako je i staza Ravni Golubić – Žegar (Mlinice) u dužini od 10.22 km koja je pogodna za starije i mlađe uzraste te zbog svoje konfiguracije i prelijepog pejzaža poziva ne-rekreativce, šetače i zaljubljenike u prirodu koji žele prošetati predivnom netaknutom prirodom.

Deseto kilometarska staza se nalazi unutar velike 17 km staze Traila Tri Rijeke te laganim spustom od Starta u centru Ravni Golubić (kod osnovne škole) krećemo prema kontrolnoj točki br 3. Blagom nizbrdicom ulazimo u predivan kanjon rijeke Krupe s pogledamo na isto tako prekrasan kanjon njene mlađe sestre rijeke Krnjeze. Nakon spusta u podnožje kanjona čeka nas prijelaz na drugu stranu kanjona preko mosta dugog 109 metara s 12 sedrenih lukova napravljenog početkom 19 stoljeća zvanog Kudin Most.

Nakon prelaska preko mosta te ostavljanja Krnjeze s lijeve strane penjemo se
kanjonom Krupe i krećemo se prema delti kroz prekrasne horizonte zapada na mjesto gdje se ove dvije krške ljepotice spajaju u jedno s pogledom na Veliki Buk najveći buk u ovoj kamenoj bajci visok 11 metara.

Nastavljamo desnom stranom kanjona rijeke Zrmanje kroz Žegarski zaseok Nadvode sve do povijesnog turskog mosta na Zrmanji kojeg prelazimo i još petstotinjak metara lijevim stranom rijeke dolazimo do željenog finish-a koji se nalazi kod Mlinica u Žegaru.

Napomena: Trčanje preko Kudinog Mosta je strogo zabranjeno!

INFO

Dužina: 10.22 km
Težina: Srednja
Vremenska prolaznost:
2 – 4 sata

Cijena paketa: 100,00 kn

PRIJAVA NA TRAIL, OBROK, T-SHIRT FESTIVALA (ZA SVE PRIJAVLJENE DO 10.04), OSIGURAN PROSTOR ZA KAMPIRANJE.

GPS Mape

* klikom na sliku otvorit će vam se više informacija

INFO Mape

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Svatko tko ima želje može sudjelovati.
Utrka Trail Tri Rijeke je dio lige te će se veliki dio sudionika natjecati, kod šetnja je namjenjena svatkome tko želi uživati u predivnom prirodi.
Natjecatelji ili gosti hodati, šetati, razgledavati predivnu stazu

Psi su dobrodošli. Savjetujemo brnjicu za psa. Te naravno krenuti nakon što svi natjecatelji krenu kako ne bi došlo do guranja ili udaranja psa.

Startnina za Trail Tri Rijeke je 100,00 kn a za šetnju 50,00 kn te uključuje:
Prijava za trail, T-Shirt festivala (za sve prijavljene do 10.04), Obrok, Koncert nakon dodjele medalja, Osiguran prostor za kampiranje

Zrmanja Adventure ove godine ima dva traila.
Trail tri rijeke kao duža staza s festivala organiziran je tako da će natjecatelji svoje automobile parkirati na za to predviđena mjesta u Muškovcima/start same utrke te dolaskom na Žegar (Mlinice)/cilj utrke bit će u mogućnosti stati na zadnju okrepnu stanicu prije nego ih autobusi s cilja povezu nazad na start u Muškovce gdje će biti poslužen ručak.
Za manju stazu na Trailu koji start ima na Ravnom Golubiću natjecatelji će automobile ostavljati na cilju utrke – Žegar (Mlinice), gdje će ih naš prijevoz odvesti s cilja na start staze. Dolaskom na cilj natjecatelji ulaze u automobile pridružuju se ostalim trkačima u Muškovcima na ručku.

PRIZNANJA I NAGRADE

PRIZNANJE
Turistička zajednica Zadarske županije i Zadarski list
za promiđžbu ruralnih područja i poticanje aktivnog i avanturističkog turizma

NAGRADA SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA HRVATSKE 2019.
KATEGORIJA "RURALNO TURISTIČE I TRADICIJSKE MANIFESTACIJE"
ZLATNA POVELJA
ZRMANJA ADVENTURE FESTIVAL

Trail Tri Rijeke
Zrmanja Adventures

Izbor Ljepotice Krša

Poštovane natjecateljice i natjecatelji, Odabir ljepotice krša bit će iznimno složen i zahtjevan zadatak koji će morati odraditi tajni timovi raspoređeni na četri kontrolne točke te startu i cilju a koji će osim prirodne ljepote natjecateljica imati niz vrlo zahtjevnih

Opširnije
ZOA
Zrmanja Adventures

Suncokret Ruralnog Turizma Hrvatske 2019.

Dana 28.01.2020 godine dodjeljene su nagrade Suncokret Ruralnog Turizma Hrvatske 2019. na kojoj je tvrtka Riva Rafting Centar d.o.o. u kategoriji Ruralno turističke i tradicijske manifestacije dobila zlatnu povelju za organizaciju Zrmanja Adventure Festivala.

Opširnije