ŠTO JE Zrmanja Adventure Festival?

Zrmanja Adventures festival je turističko sportska manifestacija koja za cilj ima afirmirati posebne oblike sportskog, seoskog i izletničkoj turizma, a posebice ima za smisao predstaviti prostor južnih padina Velebita, rijeke Zrmanje i Krupe sa svim svojim pritokama, te bukovačkog krša koji ima ogroman potencijal.

Predstavljanje prostora koji je dugi niz godina bio potpuno društveno i znanstveno zapušten te stagnirao u svom razvoju zbog nepravednih povijesnih hipoteka, dobio je novu razvojnu šansu upravo u afirmaciji navedenih potencijala koji su od neprocjenjive vrijednosti a koji se mogu usporediti s najljepšim svjetskim destinacijama.

Kako bi se taj potencijal u najboljem svijetlu predstavio u Hrvatskoj, Europi i Svijetu, Zrmanja Adventures festival će 2018. godine kroz svoju izvedbu Stand Up Paddle štafete, Trail-a Tri Rijeke i Rafting regate predstaviti – pokazati svu ljepotu i vrijednosti prostora.

Zrmanja Adventures festival nema samo za smisao afirmaciju prostora i posebnih oblika turizma, odnosno ekonomskog razvoja i reanimacije posrnulog gospodarstva, već i značajnu poruku zaštite netaknute prirode i svega onoga što ona nudi, stoga je Zrmanja Adventure festival 2018. tematski festival s jasnom porukom – ZAŠTITIMO ZRMANJU I NJENE PRITOKE.

Zaštitimo Zrmanju i njen krš od svih oblika devastacije, nebrige, zapuštenosti, posebice neprimjerenih investicija infrastrukturnih objekata kao što su hidroelektrane ….. koje zasigurno neće stvoriti dodatnu vrijednost, već kompromitirati sav potencijal bukovačkog krša.