ZA u suradnji s WWF Adria

Zrmanja Adventure festival koja teži promociji posebnog oblika sportskog, seoskog i izletničkoj turizma, a posebice predstavljanju južnih padina Velebita, rijeke Zrmanje i Krupe s pritokama, te bukovačkog krša i prepoznavanja njegovog velikog potencijala ove će se godine održati od 27. do 29. travnja.

Festival će u tri dana kroz izvedbu Stand Up Paddle štafete, Trail-a Tri Rijeke i Rafting regate pokazati svu ljepotu ovog prostora. Zrmanja Adventure festival nema samo namjeru predstaviti prostor i održivi oblik turizma, odnosno ekonomski razvoj i reanimaciju posrnulog gospodarstva, već i uputiti i značajnu poruku o zaštiti netaknute prirode i svega onoga što ona nudi jasnu poruku ovogodišnjeg festivala – *Zaštitimo Zrmanju i njene pritoke!*

To je prepoznala i WWF Adria – svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, te će ovogodišnji festival ujedno biti dijelom višegodišnje nacionalne kampanje *„Naše rijeke, naše blago!”* s ciljem zaštite hrvatskih rijeka od štetnih projekata izgradnje neodrživih hidroelektrana.

Ovo je potvrda da naša uporna nastojanja i trud nisu bili uzaludni, te da su prepoznati i u okvirima najvećih svjetskih standarda zaštite prirode, koji se u ovom slučaju dokazuju kroz partnerstvo s WWF-om i sudjelovanju u ovogodišnjoj kampanji.

WWF-ova nacionalna kampanja”Naše rijeke, naše blago!” obuhvaća najugroženije hrvatske rijeke i provodi se s ciljem očuvanja slobodnih i prirodnih rijeka od neodrživog korištenja koje ugrožava biljni i životinjski svijet, ali i turistički potencijal tog područja.