Zaštitimo Zrmanju

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Što je Zrmanja Adventure festival?

Zrmanja Adventure festival je turističko sportska manifestacija koja za cilj ima afirmirati posebne oblike sportskog, seoskog i izletničkoj turizma, a posebice ima za smisao predstaviti prostor južnih padina Velebita, rijeke Zrmanje i Krupe sa svim svojim pritokama, te bukovačkog krša koji ima ogroman potencijal.

Predstavljanje prostora koji je dugi niz godina bio potpuno društveno i znanstveno zapušten te stagnirao u svom razvoju zbog nepravednih povijesnih hipoteka, dobi je novu razvojnu šansu upravo u afirmaciji navedenih potencijala koji su od neprocjenjive vrijednosti a koji se mogu usporediti sa najljepšim svjetskim destinacijama.

Kako bi se taj potencijal u najboljem svijetlu predstavio u Hrvatskoj, Europi i Svijetu, Zrmanja Adventure festival će 2018. godine kroz svoju izvedbu Stand Up Paddle štafete, Trail-a Tri Rijeke i Rafting regate predstaviti – pokazati svu ljepotu i vrijednosti prostora.

Zrmanja Adventure festival nema samo za smisao afirmaciju prostora i posebnih oblika turizma, odnosno ekonomskog razvoja i reanimacije posrnulog gospodarstva, već i značajnu poruku zaštite netaknute prirode i svega onoga što ona nudi, stoga je Zrmanja Adventure festival 2018 tematski festival sa jasnom porukom – ZAŠTITIMO ZRMANJU I NJENE PRITOKE.

Zaštitimo Zrmanju i njen krš od svih oblika devastacije, nebrige, zapuštenosti, posebice neprimjerenih investicija infrastrukturnih objekata kao što su hidroelektrane ….. koje zasigurno neće stvoriti dodatnu vrijednost, već kompromitirati sav potencijal bukovačkog krša.